Nyheter

Få ditt namn på nummerlappen

– Lördag 10 september 2022 –

Gör som Jennie, Tony, Richard och 763 andra. Anmäl dig senast den 11 december för att få ditt namn på nummerlappen!

Ha en härlig vecka i vintervädret och spring försiktigt!

Tryck här för mer information och för att komma vidare till anmälan på MittLopp.

Nu kan du anmäla dig till Sylvesterloppet 2022

– Fredag 9 september 2022 –

Vi förstår att ni har väntat men nu kan ni pusta ut – anmälan är äntligen öppen! Det är samma plats som vanligt för start och mål, samma bana, samma härliga stämning och ett helt perfekt sätt att avsluta året på. Vad väntar ni på?!

Tryck här för mer information och för att komma vidare till anmälan på MittLopp.

PS. Priset höjs den 1/10 så passa på nu!

Hämta din nummerlapp!

– Tisdag 28 december 2021 –

Nu är det bara några få dagar kvar och vi planerar för fullt för att kunna genomföra loppet så att alla känner trygghet och glädje. All verksamhet kommer att ske utomhus där vi ber om ert samarbete att hålla avstånd och vara uppmärksamma på de anpassningar som krävs av oss alla.

Hoppas att ni ser fram emot nyårsafton lika mycket som vi gör!

Vi följer myndigheternas restriktioner för att genomföra loppet på ett tryggt sätt för allas säkerhet och hälsa.

Du vet väl om att du kan hämta din nummerlapp innan tävlingsdagen!? Det kan du göra i lugn och ro den 29 eller 30 december. Plats och tid hittar du på sidan Information under Nummerlappar.

Om du har möjlighet att hämta din nummerlapp innan tävlingsdagen så vill vi uppmana dig att tacka ja till den chansen!

Anmäl dig här.

Nu räknar vi ner till årets höjdpunkt!

PS. Priset höjs den 30/12 så skynda dig till anmälan!

Viktig information!

– Söndag 12 december 2021 –

Vi i tävlingsledningen vill informera om att vi arbetar med inriktningen att kunna genomföra loppet som planerat. Vi vill skapa ett lopp där alla, löpare såväl som arrangör, kan känna sig trygga och inte utsättas för onödiga risker.

Vi följer myndigheternas restriktioner för att genomföra loppet på ett tryggt sätt för allas säkerhet och hälsa.

För att inte riskera trängsel inomhus kommer vi att erbjuda dig att få nummerlappen hemskickad via post. Valet gör du vid anmälan. Om du har möjlighet att ta emot eller hämta din nummerlapp innan tävlingsdagen så vill vi uppmana dig att tacka ja till den chansen!

Läs mer här och för att komma vidare till anmälan.

Var rädda om varandra så att vi kan ses på nyårsafton!


 

Anmälan är öppen!

– Fredag 15 oktober 2021 –

Äntligen kan du anmäla dig till årets sista och roligaste lopp! Anmälan gör du på MittLopp och startnummer får du direkt. Passa på att anmäla dig tidigt för ett lägre pris.

Tryck här för mer information och för att komma vidare till anmälan.

Det blir ett fysiskt Sylvesterlopp 2021-12-31 

– Söndag 3 oktober 2021 –
 
Vi planerar för att Sylvesterloppet 2021 kommer att bli av precis som vanligt, som ett fysiskt lopp. Fast det är inte varje år som det är 40-årsjubileum
 
Anmälan kommer att öppnas i mitten av oktober och det annonseras på hemsidan samt i sociala medier. 
 
Mer information om banan, distans, anmälan, nummerlappar m.m. kommer snart. Hemsidan uppdateras i takt med vår planering så håll utkik här. 
 
Lycka till med träningen!
 

Nyårsaftonsfesten är säkrad i år! (På distans)

 – Torsdag 29 oktober 2020 –

Vi i tävlingsledningen för Sylvesterloppet är så glada att kunna meddela att vi får fira och avsluta år 2020 tillsammans med er. Det blir ett virtuellt distanslopp med alla de möjligheter och den flexibilitet det erbjuder. Det spelar ingen roll var du befinner dig – DU kan vara en del av den sköna gemenskapen, i löparkläder eller din finaste maskeradutstyrsel – ALLA kan vara med! Nyhet för i år är att det finns möjlighet att välja mellan två distanser, 5 eller 10 km.

Hade det varit ett vanligt lopp i år skulle vi firat med 40-årsjubileum men såna storslagna firanden kan man ju bara göra på kortdistans. Men visst är det förfesterna man brukar minnas – därför passar vi på och tjuvstartar firandet med 39,5-årsfesten.

Välkomna att fira tillsammans med oss!

Mer information och anmälan hittar du här.

28/12 – Snart start, dunder & brak!

Idag går ett PM ut till alla 1473 föranmälda. Du hittar all info du kan tänkas behöva innan, under och efter loppet genom att följa länken Frågor & Svar här på hemsidan. Information kring bansträckningen hittar du genom att klicka här. 

Vi hoppas ni är lika redo som vi från Solvikingarna & Team Sylvesterloppet är. Nu ska vi fira in 2019 med en sista möjlighet att springa riktigt fort men också att genomföra och uppleva det löparfest vi alla skapar.

/ Team Sylvesterloppet

27/12 Just nu 1378 anmälda till årets nyårsfest! 

Fyra dagar kvar till nyårsafton och vi stundar en mild Måndag med 7 plus grader och en sol tittandes fram mellan molnen. Var med och värm upp Göteborgs gator. Idag är sista dagen för dig och dina vänner att anmäla er online. Därefter finns möjlighet att anmäla er på plats innan start. 

Löpnyttig information:

Start-PM skickas ut till alla föranmälda via mail imorgon 28/12. 

Nummerlappsutdelning:
 
Solvikingarnas stuga i Skatås 29 december kl 11-14 och 30 december i Ullevi Tennishall kl 11-14.
Tävlingsdagen från kl 09 till start kl 12.
Efteranmälan endast på Tävlingsdagen från kl 09.00 
 
För fler frågor & svar innan, under och efter loppet. Läs mer här: F&Q
 

Intervju med Emma Hällbacka 2018-12-11 / En bubblande optimism 

Efter att Emma omnämnde Sylvesterloppet på Instagram dök vi in i hennes löparvärld, blev nyfikna på hennes inställning till löpning, hälsa och vad som gör Sylvesterloppet till hennes favoritlopp. 

Vill du beskriva kort ditt bästa minne från Sylvesterloppet?
Jag har många bra minnen från det loppet men det bästa är nog från 2015 när jag sprang för första gången efter att precis ha hittat löpningen och gjorde min allra första hela mil utan att stanna en enda gång. Jag var så glad och imponerad av mig själv då! Det satte verkligen tonen för hela nyårsfirandet.
 
Du delger mycket tankar på din sociala plattform kring mental hälsa, vikt och stress kopplat till det – samtidigt så  verkar du också ha en positiv attityd och syn på dig själv. Vill du delge några mentala verktyg som du har och använder som nycklar i ditt liv?
 
Jag skulle inte kalla det verktyg, utan det är snarare en inneboende övertygelse om att livet är till för att levas och om inte jag lever det så kommer ingen annan att göra det åt mig. Jag skulle kunna sätta mig ner och bara gnälla, men vem blir lyckligare av det? Ibland har jag såklart stunder då jag bara är sur och butter och inte alls konstruktiv, men det slutar alltid med att jag får någon sorts ”jävlar anamma” i mig och börjar istället göra upp planer på hur jag ska komma ur min situation. Den här övertygelsen om att det är jag som måste göra jobbet om det är jag som vill ha belöningen gör att jag aldrig är stilla särskilt länge. Trots ett stressat och stundom ilsket yttre så finns det en alltid bubblande optimism under ytan som helt enkelt inte kan tyglas för långa stunder i taget. Trots måndagar, regn och pensionssparande så är ju ändå mycket här i livet ganska så trevligt.

Kan du beskriva ditt perspektiv på hälsa och vilken roll löpning har i det?

Löpningen har en helt avgörande roll i min egen hälsa. Dels på grund av det simpla sätt som löpningen förbättrar kondition, styrka och klartänkthet, men också i hur den ändrar mitt sätt att se på mig själv och min kropp. I de stunder jag är ledsen över min övervikt och lite smått hatar min kropp och dess utseende så hjälper det med en löprunda för att inse att min kropp visserligen har en hel del skavanker men OJ vad den kan springa – trots det! När jag springer i mål på ett lopp känner jag mig oövervinnerlig och alla tankar på de fel min kropp har är som bortblåsta. Att springa, prestera och nå och slå mina löparmål är det som håller mig på jorden när jag egentligen bara vill kritisera min kropp. Den är helt enkelt livsviktig för min mentala hälsa och för att jag inte ska sjunka ner i ett destruktivt träsk av självömkan och kroppshets.

Den bästa delen av banan på Sylvesterloppet enligt dig?

Sylvesterbanan är ju en av mina favoritbanor (eftersom den inte har några stora backar, hehe) och jag gillar alla delar av den. Men min favoritdel är nog ändå sträckan mellan Korsvägen och upploppet – när man springer där andra varvet då det är ca 2 km kvar till mål. När jag kommer hit så vet jag oftast hur loppet kommer sluta och om jag disponerat loppet rätt så har nu kapacitet att öka tempot en del innan spurten börjar. När jag lägger i nästa växel där så känns det som om jag fullkomligt flyger fram! Jag gillar den delen bättre än själva upploppet, eftersom jag då oftast är för trött för att kunna njuta av farten. 
 
Foto: Sebastian Thorsson

2018-12-03  En knuff av glädje på nyårsafton 

De knuffar glädje & rörelse framåt – med drivkraften att ge barn och unga med olika funktionsvariationer en löparupplevelser. Vi tar oss en stund med Glädjeknuffs representant Anders Sandegård.

Vilken är er vision och drivkraft med glädjeknuff?

Vår vision är att finnas över hela landet och erbjuda alla med funktionsvariation som så önskar att delta i olika lopp. Vår drivkraft är att få uppleva den glädje som uppstår hos alla inblandade när vi springer. Vårt deltagande skapar mervärde och lycka för så många, för de som åker i joëletten, de anhöriga, för oss som springer – men även för de övriga löparna, publiken och arrangörerna i de lopp vi deltar i.

Vi gör det inte av välgörenhet, vi gör det för att vi älskar det!

Kan man bidra med sitt engagemang och springa lopp tillsammans med er?

Absolut! Det går att höra av sig till oss på info@gladjeknuff.se. Det du bör tänka på är att du behöver ha en bra grundkondition och ha marginal till loppet vi deltar i. Så ska vi tex springa ett lopp på 2 mil är det bra att ha vana från maraton. Eftersom vi springer med en person i vagnen är det nödvändigt att ha lite extra krafter och inte ligga på gränsen. Du kan också bidra till verksamheten genom att bli stödmedlem genom att klicka här.

Vad tycker ni är det bästa med Sylvesterloppet?

Att det ligger på nyårsafton! Det finns inget bättre sätt att starta firandet på än att bidra till glädje och inkludering. Det är också positivt att det är en varvbana vilket innebär att vi kan erbjuda två barn/unga att köra ett varv var. Sylvesterloppet är också speciellt eftersom det var vårt första lopp för Göteborgssektionen.

Vilken del av banan tycker ni är roligast?

Andra varvet, då har vi fått upp farten och tagit oss fram lite i fältet. Sedan är givetvis målrakan en favorit eftersom den som gjort första sträckan ansluter för gemensam målgång.

1 thought on “Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.