En knuff av glädje på nyårsafton

Nyheter 2018-12-03

De knuffar glädje & rörelse framåt – med drivkraften att ge barn och unga med olika funktionsvariationer en löparupplevelser. Vi tar oss en stund med Glädjeknuffs representant Anders Sandegård.

Vilken är er vision och drivkraft med glädjeknuff?

Vår vision är att finnas över hela landet och erbjuda alla med funktionsvariation som så önskar att delta i olika lopp. Vår drivkraft är att få uppleva den glädje som uppstår hos alla inblandade när vi springer. Vårt deltagande skapar mervärde och lycka för så många, för de som åker i joëletten, de anhöriga, för oss som springer – men även för de övriga löparna, publiken och arrangörerna i de lopp vi deltar i.

Vi gör det inte av välgörenhet, vi gör det för att vi älskar det!

Kan man bidra med sitt engagemang och springa lopp tillsammans med er?

Absolut! Det går att höra av sig till oss på info@gladjeknuff.se. Det du bör tänka på är att du behöver ha en bra grundkondition och ha marginal till loppet vi deltar i. Så ska vi tex springa ett lopp på 2 mil är det bra att ha vana från maraton. Eftersom vi springer med en person i vagnen är det nödvändigt att ha lite extra krafter och inte ligga på gränsen. Du kan också bidra till verksamheten genom att bli stödmedlem genom att klicka här.

Vad tycker ni är det bästa med Sylvesterloppet?

Att det ligger på nyårsafton! Det finns inget bättre sätt att starta firandet på än att bidra till glädje och inkludering. Det är också positivt att det är en varvbana vilket innebär att vi kan erbjuda två barn/unga att köra ett varv var. Sylvesterloppet är också speciellt eftersom det var vårt första lopp för Göteborgssektionen.

Vilken del av banan tycker ni är roligast?

Andra varvet, då har vi fått upp farten och tagit oss fram lite i fältet. Sedan är givetvis målrakan en favorit eftersom den som gjort första sträckan ansluter för gemensam målgång.

About The Author